Header Image

Blog

Könyv

Az 5 szeretetnyelv – Egymásra hangolva

Hogyan őrizhető meg a szeretet a párkapcsolatban, amikor a szerelmi lángolás alábbhagy? A válasz az öt szeretetnyelv megismerésében rejlik: elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívességek, testi érintés. Gary Chapman világhírű könyvének megújult kiadása segít a pároknak abban, hogy ráhangolódjanak egymás szeretetnyelvére.

Könyv

Az 5 szeretetnyelv – Egymásra hangolva hangoskönyv

Süveges Gergő élményszerű tolmácsolásában megelevenednek azoknak a pároknak a borús és derűs történetei, akik Chapman doktor tanácsára tanulták meg és kezdték el beszélni egymás szeretetnyelvét. Fültanúi lehetünk mélyreható felismeréseknek, elszánt elhatározásoknak, szeretetteljes kísérletezéseknek és házasságok örömteli kivirágzásának.

Könyv

Az 5 szeretetnyelv – Egymásra hangolva díszkiadás

Az Egymásra hangolva díszkiadása remek ajándék pároknak esküvőre, évfordulókra vagy más különleges alkalmakra. Az öt szeretetnyelv koncepciója számtalan kapcsolat megújulásában játszott döntő szerepet. A szeretetnyelvek egyszerű, de mélyreható alapelve arra inspirálja a párokat, hogy felfedezzék az életre szóló szeretet titkát. Gary Chapman világszerte népszerű könyve most megújult, bővített kiadásban jelenik meg, kreatív ötlettárral, önfelmérő teszttel.

Könyv

Az 5 szeretetnyelv – az év minden napjára

Inspiráló idézetek pároknak az év minden napjára Gary Chapman „Az 5 szeretetnyelv – Egymásra hangolva” című könyve alapján. Szerelembe esni egy pillanat alatt lehet, de a szeretetet frissen tartani egy életen át – az művészet! Az öröknaptár a szeretet kifejezésének és befogadásának titkát járja körül.

Könyv

Az 5 szeretetnyelv – Férfiaknak

Gary Chapman bestsellere, az Egymásra hangolva ezúttal kifejezetten férfiaknak szánt kiadásban jelenik meg. A szíve mélyén minden férfi vágyik arra, hogy boldoggá tegye a feleségét, de sokan nem tudják, mit tehetnének ezért. Chapman egyszerű, gyakorlatias és hatékony tanácsainak segítségével könnyen felfedezheti és megtanulhatja felesége szeretetnyelvét. „Miközben ezt teszi, házassága érzelmi klímája javulni kezd, és régóta vágyott változást fog tapasztalni felesége magatartásában. Egyszer csak azon kapja majd magát, hogy újra egy boldog nővel él együtt” – írja a párkapcsolatok szakértője.

Könyv

Az 5 szeretetnyelv – Gyerekekre hangolva

A népszerű szerzőpáros könyvében hangsúlyozza, hogy a nevelésben minden a szülők és a gyerek közötti szeretetkapcsolaton múlik. Ahhoz, hogy gyermekünk egészségesen fejlődjön, elengedhetetlenül fontos, hogy betöltsük érzelmi szükségleteit, azaz érezze szeretetünket és elfogadásunkat. Hogyan kommunikálhatjuk szeretetünket ebben az emberformáló kapcsolatban? A válasz az öt szeretetnyelv (a testi érintés, az elismerő szavak, a minőségi idő, az ajándékozás és a szívességek) helyes alkalmazásában rejlik

Könyv

Az 5 szeretetnyelv – Kamaszokra hangolva

Sohasem volt izgalmasabb és nehezebb feladat kamasznak lenni és kamaszt nevelni, mint napjainkban, a globális társadalom új távlatai és veszélyei közepette. A világ nagyot változott, de – minden látszat ellenére – továbbra is a szülők lehetnek a legnagyobb hatással kamasz gyermekeik életére. Ehhez pedig mindössze azt a szeretetnyelvet kell megtanulni, melyet a tinédzser legjobban megért. Gary Chapman könyve választ ad a legégetőbb kérdésekre, melyek a mai kamaszok szüleit foglalkoztatják. Ha betöltjük kamasz gyermekünk szeretet-szükségletét, mindennél nagyobb befolyással lehetünk az életére, és hatékonyan segíthetjük őt a „nehéz évek” átvészelésében.

Könyv

Az 5 szeretetnyelv – Mozaikcsaládok

Gary Chapman a mozaikcsaládok szakértőjével, Ron L. Deallel közösen írt könyvében azokkal a különleges kihívásokkal foglalkozik, amelyekkel a mozaikcsaládok szembesülnek, gyakran készületlenül. A könyvben hasznos tanácsokat és útmutatást adnak olyan témákkal kapcsolatban, mint

– hogyan működik a mozaikcsaládok sajátos belső dinamikája, és milyen érzékenységeket kell figyelembe venni ebben a komplex és bonyolult kapcsolatrendszerben,
– hogyan erősíthetők a különböző típusú kapcsolatok a mozaikcsaládban, és milyen szerepet játszanak ebben a szeretetnyelvek,
– milyen tapasztalatokat és érzelmeket élnek át a gyerekek az új családi felállásban,
– hogyan hangolhatók össze a gyakran nagyon különböző családi szabályok és szokások,
– mit tehetnek a párok azért, hogy a felmerülő problémák és konfliktusok ne kezdjék ki a kapcsolatukat.

A fentieken kívül a könyv még számos egyéb kérdésben ad gyakorlati és megszívlelendő útmutatást a mozaikcsaládban élő vagy azt tervező pároknak, akár kisgyerekeik, akár már felnőtt gyerekeik vannak. A könyv hasznos a mozaikcsaládhoz tartozó nagyszülőknek, közeli rokonoknak is.

Könyv

Az 5 szeretetnyelv – Katonai kiadás

Aki katonaként küldetésben van, ismeri a hosszú bevetések, a magányos éjszakák és a hazatérés utáni átmeneti időszak nehézségeit. Ezeknek a rendkívüli élethelyzeteknek a kihívásaihoz a pároknak konkrét tanácsokra van szükségük. Dr. Gary Chapman, a világszerte elismert párkapcsolati szakértő, a szeretetnyelvek fogalmának megalkotója és szerzőtársa, Jocelyn Green, egykori katonafeleség kifejezetten hozzájuk szól Az 5 szeretetnyelv újabb speciális kiadásában. Gyakorlati segítséget nyújtanak olyan kérdésekben, mint: 

– hogyan tartható fenn az érzelmi közelség a fizikai távolság ellenére;
– hogyan segíthetünk a társunknak a hazatérés utáni újraintegrálódásban;
– hogyan védjük meg a kapcsolatunkat a kemény, katonai stílusú kommunikáció hatásaitól;
– hogyan tarthatjuk fenn és építhetjük újra a szeretetet;
– hogyan segíthetünk a társunknak felépülni a traumákból. 

A könyvben az inspiráló ötletek mellett a hasonló helyzetben lévő párok személyes történetei és a gyakran feltett kérdéseikre adott válaszok is segítenek, hogy a másik által érthető nyelven fejezzük ki a szeretetet – a közöttünk lévő távolságtól függetlenül.

Könyv

Az 5 szeretetnyelv – Szólóban

Chapman könyve mindenkinek szól, aki nem párkapcsolatban él, de egyedülállóként is szeretne teljes életet élni, azaz szeretetet adni és kapni. A szerző konkrét esetekből kiindulva mutatja be, hogyan kommunikálhatnak az egyedülállók a szeretet nyelvén életük különböző kapcsolataiban: szüleikkel, testvéreikkel, barátaikkal, diák-  és munkatársaikkal, vagy éppen egyedülálló szülőként a gyermekükkel. Részletesen szól a randevúzásról, és arról, hogy mi a jól működő házasság titka. Külön fejezetben mutatja be az egyedülálló szülőknek azt, hogyan fejezhetik ki gyermekeik iránti szeretetüket. A könyv gyakorlatias és jól alkalmazható alapelvei a legkülönfélébb élethelyzetben élő egyedülállóknak is segítenek abban, hogy a szeretetet mindennapjaik és kapcsolataik részévé tegyék.